Iveta Fabešová se narodila v roce 1984 a vystudovala univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně. Vždy si šla za svými sny a dnes už snad nikdo nemůže pochybovat o tom, že to s kulinářstvím myslí skutečně vážně. Iveta vydala v roce 2010 knihu s názvem Iveta & sladká Francie, která je plná rad, receptů a výborných pokrmů. Neuběhla přitom zase tak dlouhá doba a mezi kuchařky přibude další kniha od této autorky. Iveta & české sladkosti je titul, který vychází v březnu roku 2012, a všichni můžeme hádat, co nám nabídne.
Za odpovědí však nemusíme chodit daleko. Cukroví, dezerty, zkrátka jedinečné pochoutky. Iveta nejprve pracovala jako office manager v jedné developerské zahraniční společnosti, na veřejnost se dostala až díky účinkování v reality show Na nože. Iveta Fabešová je mladá ambiciózní blondýnka, která se stala osobností českého kuchařského světa. Říká se o ní, že umí náročné věci podat velmi jednoduše, což jistě potvrzuje také úspěch jejích knih. I přes silnou konkurenci se jí podařilo probojovat mezi nejlepší pětku a díky talentu se stát skutečnou jedničkou. Pro úplnost ještě dodejme, že Ivetiným největším přáním je otevřít si vlastní cukrárnu.
Kniha Iveta & sladká Francie byla plná těch nejlepších receptů, co se týče francouzských dezertů. Iveta Fabešová nyní připravila knihu Iveta & české sladkosti, která vaši kuchyni ještě více obohatí. Tato literatura spadající do žánru kuchařky má hned 192 stran, ve kterých přináší nejen české buchty, koláčky a dorty, ale třeba také pečivo či zmrzlinu. Myslíte si, že přípravu pokrmů vy nezvládnete? Mýlíte se. S jednoduchostí, kterou v sobě skrývají recepty Ivety Fabešové, upečete i vy domácí perník, čokoládový dort, adventní věnec a mnoho a mnoho dalších dobrot.